Gradska Radionica

TRIO SVETI U PULI

Trio-sveti.jpg 

Vraća nam se Trio Sveti u Pulu! Ovaj put uz bubnjarsku radionicu Marka Djordjevica u organizaciji Gradske Radionice i rock bara Mimoze, koja počinje u petak 12. kolovoza u 16:00 u Mimozi. Nemojte kasniti, naučite nešto novo i zabavljajte uz Marka i njegove bubnjarske egzibicije.


Bubnjarsku radionicu vodi Marko Djordjevic, za kojeg čuveni gitarista Lionel Loueke, kaže: "Marko je jedan od najboljih svjetskih bubnjara. Posjeduje fascinantnu tehniku i isto takvu muzikalnost. Njegova kreativnost i originalnost su razlozi zbog kojih volim svirati s njim." "Modern Drummer" magazin ga naziva "bubnjarem svetske klase" i "istinskim inovatorom", a predstavljen je posebnim poglavljem u knjizi "The New Face Of Jazz". Marko je nastupao s različitim glazbenicima kao što su: Matt Garrison, Wayne Krantz, Jonah Smith, Clarence Spady, Lucky Peterson, Michael Henderson, Ole Mathisen, Jacques Schwartz-Bart, Garry Willis, Hal Crook, Eli Degibri, Lionel Loueke, Aaron Goldberg, Chris McDermott, Ole Mathiesen, Sten Hostfalt, Eric Lewis... Za sobom ima pedesetak albuma, a najnoviji album njujorške grupe Marko Djordjevic & Sveti dobio je recenziju 5 zvjezdica na čuvenom portalu
Criticalljazz.com, dok je kritičar San Diego Chronicla Richard Shinin, album nazvao jednim od najboljih jazz izdanja u 2014. 2015. Marko je nastupio u Ujedinjenim Nacijama u okviru proslave Međunarodnog Dana Jazza pod pokrovitejstvom UNESCO-a i Jazz Instituta Telonius Monk sa saksofonistom svetskog glasa Tivonom Pennicottom. Od 2012. Marko je profesor na Berklee College of Music u Bostonu.


Nakon radionice program se nastavlja u 22:00 koncertnim nastupom Trio sveti u sastavu Marko Djordjevic na bubnjevima, Branko Trijić kao gitarista i Petar Krstajić na basu.

Branko Trijić započeo je svoj glazbeni put kod legendarnog R.M. Točka, nakon čega je otišao na usavršavanje u Nizozemsku, gde je diplomirao na glazbenoj akademiji u Amsterdamu. Negov fantastičan osjećaj za ritam i melodiju izdvaja ga iz plejade mladih gitarista za koje je brzina jedino mjerilo kvalitete. Odlikuje ga izuzetna spontanost, kao i to što uvijek daje prednost muzici nad kalkulacijama i tehničkim umijećem.


Petar Krstajić je stipendist Berklee College of Music kome proriču blistavu karijeru čemu svjedoči činjenica da je postao član grupe Avenija koju predvodi čuveni saksofonist David Binney, te da je svirao u Vasil Hađimanov bendu.

Program podržavaju Zaklada Kultura nova i Grad Pula.

 Logo Grad Pula