Gradska Radionica

TOČKA SUSRETA S ISABEL

Učinite nešto drugo i dođite 25. srpnja od 20 sati u Gradsku radionicu na Točku susreta s Isabel i podijelite međusobno radost glazbenog stvaranja i užitak slušanja.

cut

Točka susreta je interaktivni glazbeni program koji se, u organizaciji Gradske radionice, provodi u kontinuitetu od 2013. godine. Program predstavlja specifičan oblik glazbenog okupljanja u kome se kreativni dijalog odvija spontano u opuštenoj atmosferi.

Neformalna voditeljica je Isabel, renomirana švicarska umjetnica iznimno bogatog iskustva, u rasponu od izvođenja plesa i kazališne glazbe s Peterom Brookom, turneja s Ninom Simon do studija različitih glazbenih i kulturnih tradicija. Našoj publici najpoznatija je kao violinistica i koautor glazbe u Rundek Cargo triju.

Program Točka susreta je otvoreni glazbeni eksperiment koji nastaje kroz glazbenu komunikaciju izvođača na sceni. U suštini, to predstavlja moment kreativnog čina i spontanog dijaloga pri čemu zajednička aktivnost stvara nove vrijednosti i valorizira sadašnji trenutak te emociju koja nastaje. Nova glazba nastaje kao plod susreta glazbenika i njihove interakcije s publikom na način da se individualne uloge prožimaju i izmjenjuju. Budući da je pristup slobodan, Točka susreta je mjesto okupljanja radoznale publike koja traži nešto novo, koja pronalazi motivaciju za sebe i koja sudjeluje kao referenca za glazbenike ili se sama uključuje u glazbeno stvaranje. Tako Točka susreta, koja je po svom konceptu otvorena javna sfera, potiče i otkriva nove talente ili pak jednostavno prihvaća nečiji voljni interes da se kreativno izrazi, bez opasnosti negativnog vrednovanja. Na taj način publika nije više samo konzument kulturnog sadržaja već postaje aktivni sudionik.Stoga ovakav koncept javnog nastupa pruža dodatnu motivaciju i entuzijazam glazbenicima, ali također stvara nove umjetničke i socijalne vrijednosti te dodanu vrijednost u kulturnoj ponudi. U konačnici imamo radost stvaranja i užitak slušanja.

Program podržavaju Zaklada Kultura nova, Grad Pula i Istarska županija

 Logo Grad Pula