Gradska Radionica

Vrtni đir: Karamustra / Libero Kokotović

286X215 Karamustra

Ne propustite poseban doživljaj i dođite u utorak, 19. rujna 2017. u 20:00 sati u Gradsku radionicu jer u suradnji s udrugom Nemerik predstavljamo pretpremijeru multimedijalne predstave Karamustra autora Libera Kokotovića u režiji Šandora Slackog. Dizajn i izvedbu animacije potpisuje Marina Burolo, a u izvedbi sudjeluju: Berislav Mudrovčić, Edo Orel i Šandor Slacki. Izbor glazbe napravio je Libero Kokotović.

 

Tko je Karamustra? Prva asocijacija - s pravom- Zaratustra, Ničeov prorok. Karamustra je po imenu više "Balkanska" varijanta. KARA - karati ili MUSTRA – baš si neka mustra.

Još uvijek sam u nedoumici da li je on "luzer" ili heroj koji prkosi svijetu samim svojim životom. Nikad ne ostavlja dojam pobijeđenog ali ni pobjednika. Njega zapravo nije lako nigdje svrstati što je istovremeno divno i strašno. Njegov kozmopolitizam i anarhizam proizlazi iz uvjerenja i iskustva od pola stoljeća života iz kojeg se izrodio kao proturječan cinik. A u što bi drugo? Lik je uistinu stvaran, nastao kao sinteza iz ličnosti nekoliko meni dragih prijatelja, dakle itekako postoji. On nema jasnu predstavu o tome što ovaj svijet zapravo znači

(a tko ima?) i gdje je njegovo mjesto u njemu. On je sklop proturječne zbrke. Sklon je mudrovanju iako ga se užasava. Karamustra je razapet u mreži stvarnog i nestvarnog, samoće i težnjom za pripadanjem, halucinacijama, snovima i zbilje, nihilizma i željom za smislom, mizantropije i čovjekoljublja. Uvjeren je da se ništa ne može promijeniti na bolje jer ni svijet ne pokazuje znakove ozdravljenja. I što čini? Živi na rubu svijeta u svom hermetizmu imaginarne realnosti baveći se najdivnijim i najuzaludnijim poslom na svijetu, umjetnošću.

Slobodan Kokotović - Libero rođen je u Puli 1. srpnja 1955. bavi se slikarstvom, kiparstvom, performansom i konceptualnom umjetnošću i član je HDLUI. Pored bavljenja likovnom umjetnošću objavljivao je prozu, novele, humoreske, dramske tekstove i poeziju. Autor je 17 samostalnih izložbi slika u Puli, Parizu, Labinu, Bujama, Šikutima i drugim mjestima. U njegovom likovnom opusu nalaze se slike u kombiniranoj kolaž tehnici, takozvane slike-objekti ili „geometrijska apstrakcija“ odnosno objekti u funkciji poetskih performansi. Izveo je brojne performanse te je tako sudjelovao na 6. danima hrvatskog performansa u Varaždinu 2006, u galeriji Milotić izveo je perfomans s Đuricom Ciganovićem na otvaranju izložbe "Bijelo, plavo, crveno", u Šikutima je izveo perfomans s Đuricom Ciganovićem "I ludosti gore dragi moji ljudožderi". Posljednjih godina s Šandorom Slackijem i Đuricom Ciganovićem sudjelovao je s performansima na otvaranju i zatvaranju izložbi kolega i prijatelja likovnih umjetnika.

Ulaz na sve programe i aktivnosti Gradske radionice je besplatan.

 Logo Grad Pula