Gradska Radionica

Druženje: Gábor Lanczkor i Krisztina Kocsis-Lanczkor

Gabor-Kristzina 286x215

U suradnji Gradske Radionice i Zvona i nari, udruge za proizvodnju kulture iz Ližnjana organizira se poetsko-glazbena večer koja će se održati u subotu, 28. listopada 2017. s početkom u 19:00h u prostorijama Gradske Radionice u Puli, Ljudevita Posavskog 10. Te će se večeri predstaviti bračni i umjetnički par iz Mađarske, Gábor Lanczkor pjesnik i glazbeni eksperimentator, te Krisztina Kocsis-Lanczkor, diplomirana flautistica, oboje iz Szegeda.

Gábor Lanczkor je prije dvije godine predstavio svoj rad u Ližnjanu gdje i sada zajedno s Krisztinom i njihovo dvoje djece boravi u književnom svratištu ZVONA i NARI i to do kraja listopada. Ovaj put predstavljaju se pulskoj publici, po prvi put u suradničkom, književno-koncertnom izdanju. Moći će se poslušati najnovije stihove Gábora Lanczkora, nagrađivanog pjesnika mlađe generacije te saznati kako se u zanimljivom dijalogu razvijaju u odnosu na etide glazbenih klasika, poput Chopina ili Paganininja, a u izvedbi Krisztine Kocsis-Lanczkor, prve flaute Szegedskog simfonijskog orkestra.

Gábor Lanczkor rođen je u Székesfehérváru 1981. Studirao je u Budimpešti, Rimu, Ljubljani i Londonu. Objavio je 12 knjiga koje osim poezije uključuju i romane, knjige za djecu te eseje. Gitarist je u bendu „Médeia Fiai“ („Sinovi Medeje“). Posljednja zbirka, izbor iz dosadašnjeg rada pod naslovom „Odiseja zvuka“ objavljena mu je prošle godine i to na engleskom jeziku u Indiji. Inspirirana psihodeličnom glazbom, Gáborova poezija korijene pronalazi i u starogrčkim mitovima kao i slikama Francisca Goye.

Krisztina Koscis-Lanczkor, rođena 1983. u gradu Makó na granici Mađarske i Rumunjske, doktorirala je izvođenje na flauti na Glazbenoj akademiji „Liszt Ferenc“ u Budimpešti 2014. Do sada je održala brojne solo koncerte te koncerte sa Szegedskim simfonijskim orgekstrom i to osim u Mađarskoj, još i u Italiji, Grčkoj i Indiji te objavila dva nosača zvuka. Rado izvodi djela J.S. Bacha, A. Khachatuirana, A. Vivaldija, W. A. Mozarta, Ernesta Köhlera, Karla Joachima Andersena, Antona Bernharda Fürstenaua, Endrea Szervánszkyja, Sigfrida Karga-Elerta drugih.

Gábor Lanczkor i Krisztina Koscis-Lanczkor žive na obalama Balatonskog jezera u Mađarskoj sa svoje dvije kćerkice.

Ulaz na sve programe i aktivnosti Gradske radionice je besplatan.

Linkovi:

http://www.lanczkor.hu/main_english.html

https://lanczkorkocsis.bandcamp.com/album/bach-khachaturian

https://lanczkorkocsis.bandcamp.com/album/solo-pieces-for-flute-sz-l-darabok-fuvol-ra

https://www.zvonainari.hr/single-post/2017/02/02/-G%C3%A1bor-Lanczkor

 

 Logo Grad Pula