Gradska Radionica

Art Panoptikum

.

Art Panoptikum 05.20.18.286x215

U Gradskoj Radionici ove nedjelje 20. svibnja u 20:00 sati održat će se nova prezentacija u seriji Art Panoptikuma. Što se tiče predstavljenih tema bit će riječi o izložbi „Art and China after 1989: Theatar of the World“ u ikoničnom Guggenheim muzeju u Bilbau, koja prati razvoj kineske umjetnosti između dva povijesna trenutka: demonstracija na trgu Tiananmen 1989. i Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine. Sljedeći na redu je prikaz izložbe u muzeju Legion of Honour u San Franciscu pod nazivom “Symbols of Actual Life” američkog umjetnika Julian Schnabela, koji je osim kao slikar nekima možda još i poznatiji kao filmski režiser.

Na kraju dijela o izložbama predstavlja se retrospektivna izložba jednog od najcjenjenijih video autora današnjice Billa Viole u SESC Paulista u Sao Paolu. Od recentnih umjetničkih sajmova bit će riječi o Frieze Art Fairu koji se početkom svibnja održao u New Yorku i gdje se okupila svjetska elita tržišta umjetnina, zatim o jubilarnom 50. Art Bruxellesu te Art Busan sajmu gdje se posebno promiču južnokorejski umjetnici. Poseban osvrt zaslužio je i milanski tjedan dizajna odnosno “Salone del Mobile” koji je u šest dana trajanja krajem travnja pogledalo rekordnih 435.000 posjetitelja. U dijelu posvećenom zidnom slikarstvu prezentirat će se djelovanje jednog od najpoznatijih američkih muralista Kenta Twitchella, te neuobičajen program umjetničkih rezidencija nazvan “Container Artist Residency 01” u organizaciji američko-izraelske umjetnice i arhitektice Maayan Strauss.

Prezentacija je oblikovana tako da pruži informacije na jednostavan i razumljiv način, popraćena je tekstom i vizualno obogaćena fotografijama kao i video isječcima prikupljenim iz popratnih medijskih materijala kao i različitih internetskih izdanja koja profesionalno prate suvremene umjetničke i kulturne teme. Prezentaciju priprema i vodi Boris Bogunović.

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan.

 Logo Grad Pula