Gradska Radionica

Predavanja Martina Simona u Puli

 Pozivamo vas na edukativnu radionicu s Martinom Simonom u srijedu 12. 11. od 9:30 do 14:00 te na javno predavanje u četvrtak 13.11. u 18:00 sati, dnevni boravak DC Rojc.

Martin Simon

Gradska radionica od 11. do 14. studenoga ugošćuje društvenog inovatora, aktivistu i pisca Martina Simona iz Velike Britanije. Martin Simon strastveno se zalaže za participaciju, uzajamnosti i društvenu pravdu. Prvenstveno ga zanima na koji način ljudi zajedničkim djelovanjem mogu utjecati na društvene promjene. Suosnivač je i dugogodišnji direktor Timebanking United Kingdom. Međunarodno je priznati pionir u razvoju ko-produkcije kao inovativnog modela u pružanju javnih usluga te je jedna od vodećih osoba u tom području u svijetu. Viši je suradnik i vodeći britanski konzultant i trener u Asset Based Community  i ko-direktor ABCD Europe.  Autor je knjige: „Vaš novac ili vaš život: vrijeme je za oboje“. To je prva knjiga u Britaniji koja je objavljena novcem prikupljenim kroz crowfunding kampanju.

 

U sklopu projekta „Koprodukcija kao model pružanja socijalnih usluga“, kojeg Gradaska radionica provodi uz potporu Županije Istarske i Grada Pule,   Martin Simon održat će edukativnu radionicu u Dnevnom boravku Rojca, u srijedu 12.11.2014. Radionica će trajati od 9.30 do 14.00 . Prijave na radionicu šaljite na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  

 

Teme radionice: Porijeklo koprodukcije; Koprodukcija kao inovativni model u pružanju javnih usluga;Praktični primjeri koprodukcije u socijalnim uslugama i razvoju zajednice;ABCD pristup razvoja zajednice baziran na društvenom kapitalu;Pronalaženje i iskorištavanje kapaciteta, vještina, odnosa  i potencijala domaćih ljudi; Samoodređenje, društvene mreže, uzajamnost i osnaživanje zajednice.

 

Narednog dana, u četvrtak 13.11.2014., s početkom u 18.00 sati Martin Simon održati će javno predavanje "Life Beyond Services".

 

Tema predavanja: Predavanje je vezano uz nove modele razvoja zajednice: ko-produkciju i ABCD model – bottom up metoda bazirana na društvenom kapitalu i potencijalima zajednice.

 

http://abcdeurope.ning.com/

 

 Logo Grad Pula