Gradska Radionica

Art Panoptikum

.

AP 04.21.18 286X215

U subotu 21. travnja u 20 sati u Gradskoj Radionici održat će se nova prezentacija Art Panoptikum koja se sastoji od izbora recentnih izložbi, vijesti i zanimljivosti iz svijeta vizualnih umjetnosti. Ova aktivnost namijenjena je svima koji žele dobiti više informacija o aktualnim zbivanjima i zanimljivostima iz tog područja, a priprema i vodi je Boris Bogunović.
Prezentacija u trajanju oko sat vremena obuhvatit će kao i uvijek više tema. Što se tiče recentnih izložbi bit će predstavljene izložba „Passioni visive" talijanskog kipara Marina Marinija u prostoru zbirke Peggy Guggenheim u Veneciji,

zatim grupna izložba pod nazivom „The Other Transatlantic" o kinetičkoj i op-art umjetnosti u Istočnoj Europi i Latinskoj Americi koja se odvija u muzeju suvremene umjetnosti Garage u Moskvi, izložba japanskog arhitekte mlađe generacije Junya Ishigamija u prostoru Cartier fondacije za suvremenu umjetnost u Parizu, a također instalacija japanske umjetnice i performerice Chiharu Shiota u jedinstvenom prostoru kapelice u The Yorkshire Sculpture Park. Pored toga ukratko će se predstaviti najznačajnija ostvarenja ovogodišnjeg Bijenala suvremene umjetnosti u Sydneyu. U dijelu prezentacije gdje se predstavljaju razni umjetnički sajmovi bit će riječi o nedavno završenom šestom sajmu Art Basel Hong Kong kao i desetom izdanju sajma Art Dubai dok će u seriji predstavljanja umjetničkih rezidencija biti riječ o Fogo Island Art organizaciji koja na malom otoku Fogo u blizini Newfoundlanda u Kanadi ugošćuje umjetnike iz cijelog svijeta. U dijelu aktualnosti predstavit će se najnoviji radovi poznatog grafiti umjetnika i aktiviste Banksya u New Yorku, a kao posebno zanimljiva tema obradit će se posebni oblik komunalnih art programa u SAD-u. Pored svega, u seriji priča iz svijeta umjetnosti pokazat će se kako su pojedini umjetnici, od Marcela Duchampa, preko Claes Oldenburga pa do Mone Hatoum i Marcela Dzame te drugih koristili običan putni kofer u stvaranju umjetničkog djela.
Prezentacija je oblikovana tako da pruži informacije na jednostavan i razumljiv način te popraćena tekstom i vizualno obogaćena fotografijama i video isječcima iz popratnih medijskih materijala te izborom iz članaka različitih internetskih izdanja koja profesionalno prate suvremene umjetničke i kulturne teme.

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan.

 

 Logo Grad Pula